Anna Benson är serieentreprenör och driver flera olika bolag. Främst arbetar hon som journalist, konstnär och författare. Hennes första böcker C och A berörde mängder av läsare runt om i Sverige genom sina öppna och nakna skildringar. Inte minst av cancer. Anna var bland annat därför utsedd som ambassadör för Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj 2012. Det året drev hon insamlingen ”Måla Rosa” och 2014 släppte hon den uppmärksammade Rosa kokboken I till förmån för Cancerfonden. 2015 kom Rosa kokboken II. Alla tre insamlingar har hittills inbringat fantastiska 2.6 miljoner kronor till kampen mot cancer. Anna har med Rosa kokboken skördat flera priser bland annat på World Gourmand Awards i Kina, lite som Oscarsgalan fast för kokböcker. Hon har också kammat hem en tredjeplats på Hälsopriset som årets författare samt blivit nominerad till Svenska Publishingpriset.

Under senaste åren har hon haft flera konstutställningar i såväl Sverige som USA, föreläst, spelat in långfilm, deltagit i olika reklam- och tv-projekt och även släppt boken Why not?, som bygger på hennes föreläsning med samma namn och som handlar om entreprenörskap och att tro på sig själv. Anna är före detta svensk och fransk mästarinna i bordtennis.

Vid jul syns hon ofta i media talandes om julgranar och dess skötsel och trender. Julgransexpert har hon varit sedan barnsben och växte upp i julgransskogen i Småland. Anna driver i dag tillsammans med sin lillebror Smålandsgran.se, störst i Sverige på e-handel av julgranar. Granarna kommer givetvis från pappans kravcertifierade odlingar i Småland. 2015 kom boken Granboken med samma upplägg som Jordgubbsboken.

Pappan har även odlat jordgubbar i över 40 år och Anna var ofta med på åkrarna och plockade sten eller rensade ogräs som ung eller så skötte hon försäljningen hemma på gården. Klockan 05.00 ringde klockan och det är inte många som slår henne på fingrarna när det kommer till jordgubbsplockning. Det har blivit ett antal liter genom åren.

AnnaBenson


Jordgubbsboken
Jordgubbsboken

I Sverige skördas cirka 20 000 ton jordgubbar varje år och cirka 4-5 liter per person konsumeras och bäret är omåttligt populärt.

Jordgubbsboken innehåller dess historia, hur jordgubbar blir till – odla och plantera själv, de olika sorterna, skörden, de fantastiska bärplockarna, de ekologiska gubbarna, vägen till konsument, jordgubbsodlaren, alla dess sorter, så köper du rätt, priskriget, midsommar, självplock, jordgubbshälsa, recept och mycket mer…

- Perfekt sommarpresent
- Perfekt till någon som har allt
– Redan inslagen – kartong-etui

OBS: Släpps 20 maj 2016.

not rated 199 kr Beställ