Anna Benson är serieentreprenör och driver flera olika bolag. Främst arbetar hon som journalist, konstnär och författare. Hennes första böcker C och A berörde mängder av läsare runt om i Sverige genom sina öppna och nakna skildringar. Inte minst av cancer. Anna är ambassadör för Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj samt ambassadör för Prostatacancerförbundet och hon ligger även bakom podcasten Cancerpodden. Hon har tidigare i egenskap av konstnär drivit insamlingen ”Måla Rosa” och ligger bakom böcker Rosa och Blå kokböckerna vilka har samlat cirka 4 miljoner kronor i kampen mot cancer.

Under senaste åren har hon haft flera konstutställningar i såväl Sverige som USA, föreläst, spelat in långfilm, deltagit i olika reklam- och tv-projekt och även släppt boken Why not?, som bygger på hennes föreläsning med samma namn och som handlar om entreprenörskap och att tro på sig själv. Anna är före detta svensk och fransk mästarinna i bordtennis.

Vid jul syns hon ofta i media talandes om julgranar och dess skötsel och trender. Julgransexpert har hon varit sedan barnsben och växte upp i julgransskogen i Småland. Anna driver i dag tillsammans med sin lillebror Smålandsgran.se, störst i Sverige på e-handel av julgranar. Granarna kommer givetvis från pappans KRAV-certifierade odlingar i Småland. 2015 kom boken Granboken med samma upplägg som Jordgubbsboken.

Pappan har även odlat jordgubbar i över 45 år och Anna var ofta med på åkrarna och plockade sten eller rensade ogräs som ung eller så skötte hon försäljningen hemma på gården. Klockan 05.00 ringde klockan och det är inte många som slår henne på fingrarna när det kommer till jordgubbsplockning. Det har blivit ett antal liter genom åren. Och kring midsommars ser ni henne inte alltför sällan talandes om just jordgubbar.


Jordgubbsboken
Jordgubbsboken

I Sverige skördas cirka 20 000 ton jordgubbar varje år och cirka 4-5 liter per person konsumeras och bäret är omåttligt populärt.

Jordgubbsboken innehåller dess historia, hur jordgubbar blir till – odla och plantera själv, de olika sorterna, skörden, de fantastiska bärplockarna, de ekologiska gubbarna, vägen till konsument, jordgubbsodlaren, alla dess sorter, så köper du rätt, priskriget, midsommar, självplock, jordgubbshälsa, recept och mycket mer…

- Perfekt sommarpresent
- Perfekt till någon som har allt
– Redan inslagen – kartong-etui

not rated 195 kr Beställ